Tunieken en jurken

Linen tunics and dresses

De laatste jaren is het modebeeld best wel veranderd. Als je nu in de winkels kijkt zie je heel veel jurken en tunieken hangen. En ook steeds vrouwen gaan een jurk dragen. Je hebt ze ook in allerlei soorten en maten. Je hebt het korte model dat vooral door jonge meiden wordt gedragen. Dan zie je ook veel jurken tot vlak boven de knie en zelfs jurken die op de enkels vallen. En ook heb je keuze uit vele soorten prints en stoffen. Dus voor ieder wat wils. Een tuniek is eigenlijk een kruising tussen een blouse en een jurk, en wordt vaak gedragen op een broek of legging. Ook hierin is heel veel keuze in de winkels.

Linnen stoffen

Linnen is een natuurlijke stof, net als wol en katoen. Juist in de zomer is dit fijn, omdat het erg comfortabel zit en luchtig en koel is om te dragen. Daarom wordt deze stof veel gebruikt voor linnen jurken en tunieken,  en voor de heren ook voor blouses en broeken. Linnen is een duurzaam materiaal en is ook goed te gebruiken voor tafelkleden en sjaals. Ook is het goed te gebruiken voor linnen plus-size tunieken.

Soorten stoffen

Er zijn heel veel soorten stoffen waar kleding van gemaakt wordt. De bekendste zijn toch wel de katoenen stof, acryl en zijde. Welke stof jou voorkeur heeft, is heel persoonlijk. Houd jij van een wat chiquere uitstraling en zie je er graag mooi uit? Of voel jij je lekkerder in een  comfortabele stof en houd je van een wat sportievere look?  Alle stoffen kunnen worden gekleurd naar wens van de fabrikant en het modebeeld. Dus ook ieder seizoen zul je andere kleuren en prints zien in het straatbeeld. Toch wordt er tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan hoe de stoffen gemaakt zijn en door wie, onder welke omstandigheden. Door hier meer aandacht aan te geven, worden de arbeiders beter behandeld en beter betaald, zodat ze goed voor hun gezin kunnen zorgen.

Tunieken en jurken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven