Wat is Ecologische kleding?

Ecologische kleding

Wat is duurzaam? Het is een enorm breed begrip. Maar het is feitelijk gezien goede producten ontwikkelen die meerdere generaties mee kan. Dus bijvoorbeeld niet na een keer dragen dat het kapot is. Zo worden ecologische kleding geproduceerd zonder dat je de natuurlijke bronnen beschadigd of uitgeput raken. Denk dus niet alleen aan de keuze van de kleding materiaal maar ook op de manier waarop je het produceert. 

Fair kleding

Fairtrade betekent letterlijk eerlijke handel, als dit is gedaan volgens de verschillende keurmerken kan je eerlijke handel drijven binnen en buiten de EU. Zo zijn er bedrijven die er voor strijde dat er ecologische kleding eerlijk wordt gehandeld. Zo wordt 68 procent van alle eerlijke producten vanuit verschillende landen zoals China, Bangladesh, Turkije, india en Roemenië geimporteerd vanuit de EU. Productie in het buitenland kan veel voordeel geven voor prijzen. Maar het is ook een punt waar je flink rekening moet houden. Denk hierbij aan extra tijd, transportkosten die er extra bovenop komen maar ook met miscommunicaties.  Er zijn twee mogelijkheden om samen te kunnen werken met buitenlandse fabrikanten, namelijk: 

  • Rechtstreeks: Dit houd in dat de communicatie direct is en er geen tussen persoon is. 
  • Via een agent: Dit is iemand die de taal en cultuur kent en dus je helpt met de communicatie zodat alles goed gaat. 

Kleding die ecologisch is gemaakt 

Deze term wordt gebruikt als het gaat om de impact op het milieu. Ecologisch en milieuvriendelijke termen worden vaak door elkaar gebruikt. Zo heeft ecologische kleding ook geen impact op het milieu. Sterker nog het is een verbetering voor het milieu.  Zowel tijdens het produceren van een ecologisch product als het proces en afval is het niet schadelijk voor de leefomgeving. 

Biologische kleding  

Biologie gaat echt over alles wat leeft, van hele kleine dieren tot hele grote dieren. Maar ook planten en bacteriën. Die leven overal. Kleding kan zijn gemaakt van biologische kleding. Ook worden deze kleren gemaakt met respect voor de natuur, hier zitten geen chemicaliën in en worden geen dieren voor misbruikt. Deze term komt dus deels overeen met duurzaam, maar ook met ecologisch. 

Vegan kleding

Vegan kleding gaat het een stapje verder dan bij hierbij worden er geen dieren aan te pas. Ze streven naar diervrije kleding. Vaak willen mensen ook schone kleren en dat houd in dat er geen kinderhanden aan te pas is gekomen. 

Wat is Ecologische kleding?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven